GTranslate

Catalan Basque English French German Italian SpanishCompeticions

Totes aquestes proves de competició estan incloses a la Copa Catalana:

  • 1) Marxa dels Dips

  • 2) Escalada en bloc

  • 3) Raquetes de neu

  • 4) Dufour

1) Marxa dels Dips

Des del Club Excursionista Reddis organitzem la Marxa dels Dips que transcórrer a la serra de Llaberia. Ha près el relleu de la desapareguda Montserrat-Reus. Les ganes de mantenir l’esperit de la Montserrat-Reus ens han portat a continuar organitzant marxes de resistència. La marxa comença a Pratdip a les 6.00 h, amb temps límit d’acabar-la 18 hores després, a les 12 de la nit. 61 km de recorregut per la serra de Llaberia amb 5.915 metres de desnivell de posen a prova la resistència dels participants. Al llarg del recorregut es passa pels termes municipals de Pratdip, Colldejou, Vandellòs, Tivissa i Capçanes. Es tracta d’una prova inclosa en la Copa Catalana de Caminades de Resistència de la FEEC, que vol servir, a més, per potenciar i donar a conèixer la zona. A diferència de la Montserrat-Reus, els problemes d’asfalt no afectaran la Marxa dels Dips, ja que el recorregut és 100% de muntanya, a l’entorn natural de la serra de Llaberia.

Una mica d'història... o llegenda.

De les llegendes que s'expliquen al Prat, la més famosa i distintiva és la del "Dip", tant és així que el "Dip" dóna nom al poble i vida a l'escut. Segons diu la tradició, els dips eren uns gossos de color fosc que vivien pels voltants del poble. De vegades, seguien els traginers durant la nit, i aquells homes esparverats només distingien, entre la foscor, uns ulls ferotges que els vigilaven. D'altres vegades, feien estralls en el bestiar i a les hores es limitaven a beure's la sang de les seves víctimes, un fet que els va donar fama vampírica. No se sap que mai se'n capturés o matés cap, però en algun moment del segle XIX desaparegueren per sempre.
Aquests animalons emblemàtics ja eren representats en el retaule de Sta. Marina de 1602 i també en el de 1730. En aquest darrer, sobre un fons daurat, es retallava el relleu negre del dip, amb la cua aixecada i una llengua rogenca que sortia de l'amenaçadora boca, conferint-li un aspecte diabòlic. També s'utilitza en el segell municipal des de 1700.
Realitat o fantasia, el Dip inspirà a l'escriptor J. Perucho en el seu llibre LES HISTORIES NATURALS, on el dip era un autèntic vampir que posseïa la facultat de transformar-se en altres éssers. Avui el monument al Dip de l'entrada del poble ofereix una imatge més amigable d'aquests llegendaris gossos "vampirs".

2) Escalada en bloc

Escalada esportiva, prova que forma part de la Copa Catalana d’Escalada en Bloc de la FEEC.

3) Raquetes de neu

Prova tant del Circuit Català com de la Copa Catalana de Raquetes de Neu de la FEEC.

4) Marxa Dufour

Marxa tècnica i de regularitat, prova que forma part de la Copa Catalana de Marxes Tècniques i de Regularitat de la FEEC.

Raval Robuster, 36 · 43204 Reus
C/ Riudellots, s/n · 17412 Maçanet de la Selva
Av. La Salle, 45 · 43205 Reus
C/ de la Mar, 30 · 43201 Reus
C/ Nicaragua, 2 · Crta. Bellisens · 43204 Reus
Av. Cambra de Comerç · 43204 Reus
C/ del Vent, 24, 1er · 43201 Reus
C/ Flix, 29-31 · 43205 Reus
C/ Guerau de Liost, 15 · 43206 Reus
Av. de Falset, 142 · Crta. d'Alcolea · 43206 Reus