26a MARXA DUFOUR D’ORIENTACIÓ I REGULARITAT-MONTBLANC 2024

El proper dia 26 de maig 2024 , es durà a terme al poble de Montblanc , la 26a Marxa Dufour d’orientació i regularitat.És una marxa tècnica emmarcada dintre de la 25a Copa Catalana de Marxes Tècniques i Regularitat de la FEEC.
El recorregut transcorrerà pel terme de Montblanc i les seves muntanyes, sent la sortida a les 08:00 del matí des de l’Ermita de Sant Josep de Montblanc. És una prova d’orientació sistema Dufour per equips. S’accepten, com a màxim, 3 persones per equip.

Us preguntareu què és el sistema Dufour. Doncs és una tècnica d’orientació militar, que hem adaptat per convertir els recorreguts plantejats amb un joc competitiu.

Consisteix amb crear un gràfic lineal, fet a escala i orientat vers el nord magnètic que haurem d’anar seguint. Tindrem marcat amb signes convencionals tot el que trobarem a cada costat del camí i tant sols canviarem de camí quan en trobem un de marcat amb una sageta i un número que expressa els graus de desviació respecte el nord magnètic (Azimut). En aquest punt, amb l’ajuda d’una brúixola convencional, ens orientarem i seguirem la nova direcció fins al següent azimut, i així successivament.
Exemple:Dufour _Pag 1

El gràfic que marca el recorregut i les instruccions es podran recollir al nostre local social el dia 25 de maig a partir de les 18:00 hores, que és quan se celebrarà el sorteig de sortida dels equips.

El proper dia 24/04/2024 s’obriran les inscripcions a la pàgina de la FEEC.
Aquí teniu el reglament de la nostra prova.

Reglament dufour 2024
Us animem a provar-ho! És molt divertit!