Sortida a Mont-Ral

Mont-ral- Cova de la Moneda-Cingles del Verd- Font i Cova del Rei-Motllats-pla del Mosqueta-Mont-Ral

Distancia : 11,25 km.

Desnivel : 414 m

Avui hem dormit una hora menys però com cada diumenge hi havia sortida del club i això es sagrat.

Ruta per Mont-Ral seu de les famoses magdalenes (encara que crec que han perdut qualitat).

Eren les 8 del mati en punt i el punt de trobada era el pàrquing dels Ploms, repartiment de les places en els diferents cotxes i enfilem ruta cap el poble.

Arribada i un ventet frescot ens fa abrigar al començament de la ruta…ens dirigim cap a la Foradada però abans d´arribar-hi ens desviem cap a la Cova de la Moneda.

Paradeta típica per esmorzar intercanvi de fruits secs i galetes i continuem fins arribar a la Cova de la Moneda, ens despengem i entrem a dins a admirar les seves estructures.

El senderó continua per el costat del Cingles fins arribar a la Cova del Rei a on fem la foto de grup i continuem fins a canviar de sentit i tornar a direcció a Mont-ral a on arribem passades les 13 del migdia ara ja amb calor i bon temps.

Parada obligada per comprar els diferents productes que queden i cerveseta de rigor i tornada cap a casa.

Aquesta ruta ha estat possible gràcies al nostre company Miguel Malet que la ha preparada tan bé com sempre.

100 CIMS. Els 372 no essencials

L’editorial Cossetània ha publicat la guia “100 Cims. Els 372 no essencials”. L’obra, que ja es pot trobar a les llibreries, es fonamenta en el repte dels 100 Cims promogut per la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC).

Després de la publicació l’any passat dels 150 cims essencials per la mateixa editorial, ara és el torn dels “no essencials”. Des del Comitè dels 100 Cims s’han catalogat aquests 372 cims addicionals que conformen la totalitat de la proposta dels 522 cims de la FEEC.

Fermí AzconaConstantí Torres i Joan M. Vives són els autors d’aquesta guia completa que ofereix als excursionistes una gamma més àmplia d’opcions. De fet, la publicació recull cims de Catalunya, Andorra i el vessant nord del Pirineu, amb informació completa sobre cada cim: nom, altitud, coordenades, característiques, cartografia, desnivell, temps d’ascensió, dificultat, punt d’inici, itinerari i itineraris alternatius. Igualment, la guia presenta cims panoràmics i emblemàtics per a l’excursionisme del país, repartits per totes les comarques.

Aquesta guia completa dels 100 Cims no essencials s’adreça a excursionistes que desitgen ampliar el seu coneixement del territori català. Així mateix, els facilita la planificació d’excursions a cims menys coneguts, però igualment interessants amb fotografies i mapes.

Nous avantages per els federats de la FEEC

Els federats i federades de la FEEC tindran tots els codis de descompte a la seva àrea privada.

A partir d’ara tothom que disposi de la llicència federativa de la FEEC podrà entrar a la seva àrea privada al web de la FEEC i consultar els codis per a gaudir dels avantatges exclusius per a federats.

Aquesta nova eina servirà per a personalitzar els avantatges dels federats i federades de la FEEC i per a poder tenir un accés més directe als descomptes que es realitzen.

Per a poder accedir als codis de descompte, un cop dins de l’àrea privada dels federats, s’ha d’entrar al logotip d’avantatges federats.

Dins d’aquesta icona trobarem els diferents codis que s’aniran introduïnt en cas que sigui precís un codi per a gaudir del descompte en concret.

En els casos que no es necessiti codi, el federat o federada, seguiran gaudint del descompte presentant la llicència federativa acompanyada dels DNI en l’establiment on s’apliqui el descompte.

Actualment més de 400 empreses ofereixen diferents avantatges als federats de la FEEC.

L’últim en incorporar-se ha estat la marca escandinava, Suunto, que ha entrat com a patrocinadora de la Selecció Catalana de Curses per Muntanya i de la Copa Catalana de Curses per Muntanya i que ofereix un descompte del 15% en la compra dels seus productes.

Podeu consultar tots els avantatges per a federats aquí.

 

Matinal llarga a Tivissa

Els darrers dies de pluja i els pronòstics meteorològics no preveien un diumenge massa tranquil…Però a nosaltres no es espanta les previsions negatives.

Així que agafem els cotxes i ens dirigim cap a Tivissa per fer una ruta proposada per el nostre company Jordi Muñoz.

Només sortir del poble i ja comencem a pujar per un senderó ben costerut i relliscós per les pluges dels darrers dies fins arribar al Grau de Margalef.

En una explanada amb quatre pedres fem una parada per esmorzar i continuem fins arribar a la pista que porta fins L´Ametlla de Mar i per la que fem 1,6 Km. Fins arribar a la Font del Vicentó, prop del corral del Severino. En aquest punt pugem pel Grau Pujador del Enric a on hi ha un pas lateral equipat amb cadenes i cordes. Anem pujant pel camí de Missamaroi fins el primer cim del Serral de les Meliques de 728 m, seguim per terreny de cresta fins arribar al segon cim del dia la Punta de L´Àliga 708 m. Fem una paradeta per beure aigua i començar a posar-nos les capelines i Gore-tex ja que comença a caure quatre gotes. Continuem per la cresta fins la Tossa 718 m. Baixem pel portell de la Llena vorejant el Gegantó fins el Collet dels Tormos de la Margarida. Seguim fins el coll de la Llena i visita al Mirador…Agafem la baixada empedrada que ens portarà de nou al Poble de Tivissa..

Com no podia faltar cerveseta al bar del Poble , comentar la jugada del dia i tornada cap a Reus a on arribem passades les quatre de la tarda.

Moltes gràcies al nostre company Jordi Muñoz per preparar  aquesta ruta tan bonica.

Desnivell : 725 m.

Distancia : 10,96 Km.