25a MARXA DUFOUR d’orientació i Regularitat -CAPAFONTS 2023

El proper dia 22 d’octubre del 2023 , es durà a terme al poble de Capafonts, la 25a Marxa Dufour  d’orientació i regularitat.És una marxa tècnica emmarcada dintre de la 24a Copa Catalana de Marxes Tècniques i Regularitat de la FEEC.

El recorregut transcorrerà per les Muntanyes de Prades, sent la sortida a les 09:00 del matí des de la plaça de l’Església del poble. És una prova d’orientació sistema Dufour  per equips. S’accepten, com a màxim, 3 persones per equip.

Us preguntareu què és el sistema Dufour. Doncs és una tècnica d’orientació militar, que hem adaptat per convertir els recorreguts plantejats amb un joc competitiu.

Consisteix amb crear un gràfic lineal, fet a escala i orientat vers el nord magnètic que haurem d’anar seguint. Tindrem marcat amb signes convencionals tot el que trobarem a cada costat del camí i tant sols canviarem de camí quan en trobem un de marcat amb una sageta i un numero que expressa els graus de desviació respecte el nord magnètic (Azimut). En aquest punt, amb l’ajuda d’una brúixola convencional, ens orientarem i seguirem la nova direcció fins al següent azimut, i així successivament. Exemple:  1fulla1

El gràfic que marca el recorregut i les instruccions es podran recollir al nostre local social el dia 21 d’octubre a partir de les 18:00 hores, que és quan se celebrarà el sorteig de sortida dels equips.

El proper dia 26/09/2023 s’obriran les inscripcions a la pàgina de la FEEC.

Aquí teniu el reglament de la nostra prova.

Reglament

Us animem a provar-ho! És molt divertit!