4è MARXA DE COLLDEJOU -(Diari d’un voluntari)

Són les 04:30h del matí, tots els voluntaris ja estem desperts i amb les piles recarregades per poder dur a terme la 4a edició  de la Marxa de Colldejou i la 1a Caminada “ un tomb per la Mola”.

Agafem els cotxes i ens enfilem cap el poble de Colldejou. Ens plou i fa vent durant tot el camí , ja ens rondina pel cap que tindrem un dia mogut amb fred i pluja, però tot just arribem al poble para la pluja , però no el vent i aquí quan bufa, bufa… Tots ens posem a treballar per poder rebre als participants, en total 112 inscrits a la marxa llarga, que puntualment a les 06:00 comencen a venir per recollir els dorsal.

Són les 07:00 del matí, donem el tret de sortida a la marxa, amb vent i núvol, però els 97 participants que han sortit s’enfilen camí amunt  per agafar el PR C-96 direcció Pratdip.

En arribar a la cruïlla amb una pista ampla, deixem el PR C-96 i agafem la pista que marxa a la dreta que és l’antic PR fins arribar al pal indicador que ens indica la direcció de les Crestes de la Seda. A peu del pal indicador ens trobarem l’avituallament líquid n.1.

Ara comença la pujada forta de les Crestes, fa vent i fred , però els participants continuem cap el cim del Mont-Redon, baixem fins  la Creu de l’Estavell , collet dels Colivassos i pista per trobar el control núm.1 de Llaberia  on ens hi tenen preparat l’avituallament sòlid. Ha afluixat el vent i ha sortit el sol, potser s’arreglarà el dia i no plourà.

Tot seguit agafem el GR-7 direcció a la Fou de Capçanes . Seguint el corriol arribem a una pista asfaltada que, entre vinyes i bosc ,trobem l’avituallament núm.2,  “mas Collet”. Ens hidratem i continuem la  marxa seguint el GR-7 fins arribar al control núm.2, “barranc de la Mafla”. En aquest punt les nostres cames porten 24 quilòmetres.

Deixem el GR-7 per agafar el  PR C-192  direcció un altre cop a Llaberia. En arribar al corral de la Mafla deixem aquest PR per continuar per un camí que ens porta a enllaçar amb el PR C-92. Anem seguint aquest PR fins arribar a la cruïlla que ens dirigeix al mas Vicent i al gran Teix. Des d’aquí tenim una vista privilegiada del mas de Remer on tenim el control núm.3 amb més menjar i allí podem descansar una estona abans de reprendre el camí, un altre cop, cap a Llaberia.

Arribem al control núm.4 pel camí del collet del planet del vent i la creu. Un cop allí tenim síndria, plàtans, taronges i begudes per hidratar-nos , portem 35 quilòmetres , encara queda una bona estona per arribar a Colldejou, uff… estic veient uns núvols que em sembla que tindrem aigua. Hem de donar-nos pressa per baixar.

Agafem el GR-7, direcció al Portell de Llaberia , anem baixant pel camí del revolts fins arribar a l’encreuament del PR C-53 que ja no el deixem fins arribar a la Torre de Fontaubella , control núm.5, avituallament sòlid.

Escoltem dos trons , ull això pinta que ens mullarem , ja queda tant poc… 5 km,  apa doncs a caminar més ràpid (no se si tindré forces , però ho intentaré), ens enfilem cap el camí del Pigall direcció al coll Roig, on enllaçarem amb el GR-7 direcció a Colldejou. Ja plou ,però ja no queda res per poder menjar un entrepà calent de llonganissa amb ceba o, com no, els tradicionals “Callos del Teles”.

Tot i que a la tarda ens va ploure fort durant una estona, sempre surt el sol i vam poder gaudir d’un arc de Sant Martí preciós.

Gràcies a tots els participants, voluntaris i col·laboradors per poder dur a terme aquesta marxa, sense vosaltres no seria possible.